неделя, 27 януари 2013 г.

Салата от гъби и яйца

Необходими ще са ви :
200 г маруля или рукола
4 пъдпъдъчни яйца
150 г гъби печурки
1 глава кромид лук
2 с. л. краве масло
1 ч. л. сладка горчица
1 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет

Начин на приготвяне :
1.Приготвя се заливката : горчицата, зехтинът и оцетът се разбъркват до еднородна смес.
2.Гъбите и лукът се почистват и нарязват на дребно.
3.Кравето масло се разтопява и лукът се запържва до омекване.
4.Прибавят се гъбите и се пържат до златист цвят.
5.Яйцата се сваряват и обелват, след което се разрязват на половинки.
6.В купа за салата се поставя измитата, подсушена и нарязана на ивички маруля.
7.Отгоре се нареждат топлите гъби и лук, накрая се поставят яйцата.
8.Гъбената салата с яйца се залива със заливката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар