неделя, 27 януари 2013 г.

Домашен бирен хляб

Необходими ще са ви:
210 мл бира
350 г брашно
2 ч. л. мед
2 ч. л. сол
7 г прясна мая или 2 и 1/2 ч. л. суха мая
1 с. л. олио

Начин на приготвяне :
1.Брашното се пресява в купа.
2.Добавят маята, меда и бирата (стайна температура).
3.Омесва се еластично тесто, като накрая се прибавят солта и олиото.
4.Купата се покрива и се оставя на топло място за 1 час.
5.Втасалото тесто се премесва.
6.В намаслена тава (хартия за печене) се оформя хляба.
7.По желание се поръсва с брашно и ленени семки и се оставя за още 15 минути.
8.Фурната се загрява на 180 С.
9.Биреният хляб се пече 35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар