вторник, 29 януари 2013 г.

Агнешки кебап с гъби

Нужни ще са ви:
2 кг агнешко месо от плешка
олио или масло
1 с. л. универсална подправка
300 г гъби
червен пипер
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1/2 връзка копър
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се изпържва в сгорещената мазнина.
Щом се зачерви, се овкусява с половината универсална подправка и се изважда в чиния.
В същата мазнина се задушават и нарязаните на шайби гъби, след което се връща месото.
Слага се червеният пипер и малко топла вода и продължава да се задушава.
Когато месото и гъбите са готови, прибавят се ситно нарязаният лук, магданозът, копърът, черният пипер и останалата универсална подправка.

СЪВЕТ- Агнешкият кебап с гъби се поднася с гарнитура картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар