неделя, 27 януари 2013 г.

Бяла супа от пиле

Необходими ще са ви :
1. 8 пилешки бутчета
2. 500 г агнешка кайма
3. 1 глава кромид лук
4. 1/2 ч. ч. ориз „басмати“
5. 2 яйца
6. 1 с. л. ситно нарязан магданоз
7. сокът от 1 лимон
8. сол
9. черен пипер
10. зехтин

Начин на приготвяне :
1.Бутчетата се обезкостяват и месото се нарязва на ситно.
2.Запържва се в зехтин заедно с половината наситнена глава лук.
3.Подправя се, залива се с вода и се оставя да ври около половин час.
4.Междувременно каймата се смесва с останалия лук, едно яйце и ситно нарязания магданоз.
5.От сместа се оформят малки топчета, които се прибавят към супата заедно с ориза.
6.Варенето продължава около 20 минути или докато оризът омекне.
7.Супата се сваля от котлона и се застройва с разбитото заедно с лимоновия сок яйце.
8.По желание бялата супа се поръсва с още магданоз и се сервира веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар