Необходими ще са ви :
1. 8 пилешки бутчета
2. 500 г агнешка кайма
3. 1 глава кромид лук
4. 1/2 ч. ч. ориз „басмати“
5. 2 яйца
6. 1 с. л. ситно нарязан магданоз
7. сокът от 1 лимон
8. сол
9. черен пипер
10. зехтин
Начин на приготвяне :
1.Бутчетата се обезкостяват и месото се нарязва на ситно. 
2.Запържва се в зехтин заедно с половината наситнена глава лук. 
3.Подправя се, залива се с вода и се оставя да ври около половин час. 
4.Междувременно каймата се смесва с останалия лук, едно яйце и ситно нарязания магданоз.
 
5.От сместа се оформят малки топчета, които се прибавят към супата заедно с ориза. 
6.Варенето продължава около 20 минути или докато оризът омекне. 
7.Супата се сваля от котлона и се застройва с разбитото заедно с лимоновия сок яйце.
 
8.По желание бялата супа се поръсва с още магданоз и се сервира веднага.

 
Няма коментари:
Публикуване на коментар