понеделник, 28 януари 2013 г.

Тиквеник

Нуждаете се от:
500 г кори за баница
50 мл олио
1,5 кг тиква
200 г захар
50 г орехови ядки
1 ч. л. смляна канела
100 г галета
50 г пудра захар
 
Начин на приготвяне:
• Тиквата се обелва, настъргва се и леко се задушава.
• Прибавят се счуканите орехови ядки, галетата, канелата и захарта.
• Всичко се разбърква много добре.
• Слагат се по 2-3 кори една върху друга, като всяка се напръсква с олио.
• Отгоре се поръсват с тиквената плънка.
• След като се загъват малко краищата им, корите се навиват на рула.
• Нареждат се в намазана с мазнина тава.
• Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 200 С до готовност.
• Готовата баница с тиква (Тиквеник) се нарязва на порции и се поръсва с пудрата захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар