понеделник, 28 януари 2013 г.

Бабините сиренки

Нуждаете се от:
1 яйце
1 с. л. олио
3/4 ч. ч.вода
1/4 ч. ч. прясно мляко
мая колкото орех (или 1 пакетче суха)
1 ч. л. захар
щипка сол
брашно, колкото поеме за рядко тесто
натрошено сирене за плънката
2 с. л. захар

Начин на приготвяне:
1• От посочените продукти се омесва рядко тесто, което се оставя да бухне.
2• След това се разточва на кора, от която с помощта на чаена чаша се изрязват кръгчета.
3• Кръгчетата се намазват с олио, след което се слага плънката от натрошено сирене и кръгчетата се прегъват на две.
4• Краищата им се притискат.
5• Нареждат се в тавичка и отново се оставят да бухнат.
6• Преди изпичането се мажат със смес от 2 с. л. захар и 1 кафеена чаша вода.
7• След изпичането Бабините сиренки се намазват отново.

Съвет-Можете да ги напълните не само със сирене и кашкавал,а и с салам и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар