неделя, 27 януари 2013 г.

Бананово руло

Необходими ще са ви:

 За блата-
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимони - 1/2 настъргана лимонов сок
  За крема-
 
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • ванилия - 2 прахчета
  • масло - 125 г. краве
  • банани - 3 брой

Начин на приготвяне:
  За блата разбийте хубаво яйцата и захарта, добавете брашното, бакпулвера и настърганата лимонова кора. Сместа се разстила в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Изпича се в умерено загряна фурна до готовност.

За да приготевите крема, смесете всички продукти в подходяща тенджера. Бъркайте на умерен котлон, докато кремът се сгъсти.
Всички продукти за крема се смесват в тенджера. Слагат се на тих огън да се сгъстят при непрекъсното бъркане. Единият банан се пюрира и се разбърква към вече готовия крем.

Намажете изпечения блат с крема и в средата сложете цели обелени банани. Завийте внимателно на руло, като постепенно отлепяте хартията и накрая пристегнете рулото с нея.

Сложете в хладилник за 2 часа, след това намажете отгоре с останалия крем и по желание поръсете с малко ядки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар