Необходими ще са ви:
За блата-- яйца - 3 броя
- захар - 1 ч.ч.
- брашно - 1 ч.ч.
- бакпулвер - 1 пакетче
- лимони - 1/2 настъргана лимонов сок
- прясно мляко - 3 ч.ч.
- брашно - 3 с.л.
- захар - 5 с.л.
- яйца - 1 брой
- ванилия - 2 прахчета
- масло - 125 г. краве
- банани - 3 брой
Начин на приготвяне:
За блата разбийте хубаво яйцата и захарта, добавете брашното, бакпулвера и настърганата лимонова кора. Сместа се разстила в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Изпича се в умерено загряна фурна до готовност.
За да приготевите крема, смесете всички продукти в подходяща тенджера. Бъркайте на умерен котлон, докато кремът се сгъсти.
Всички продукти за крема се смесват в тенджера. Слагат се на тих огън да се сгъстят при непрекъсното бъркане. Единият банан се пюрира и се разбърква към вече готовия крем.
Намажете изпечения блат с крема и в средата сложете цели обелени банани. Завийте внимателно на руло, като постепенно отлепяте хартията и накрая пристегнете рулото с нея.
Сложете в хладилник за 2 часа, след това намажете отгоре с останалия крем и по желание поръсете с малко ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар