петък, 1 февруари 2013 г.

Бананови палачинки

Необходими ще са ви:
300 мл вода
130 г (200 мл) брашно
2 ч. л. захар
1 банан
1 ( размер L ) яйце
1/4 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
• В голяма купа се пресява брашното със солта, като по средата се оформя кладенче.
• Яйцето се счупва и се пуска в кладенчето.
• Сипва се малко вода.
• С тел за разбиване се обърква яйцето и водата и постепенно се привлича брашното отстрани, като същевременно се долива вода, докато се получи палачинково тесто.
• Бананът се пасира и се добавя към тестото.
• Всичко се разбърква, след което купата се покрива.
• Оставя се настрани за 30 минути (това ще помогне на изпържените палачинки да станат по-леки.
• Тиганът се поставя на котлона и щом се нагорещи, леко се намазва с малко олио.
• Сипват се 2 и 1/2 с. л. (25-35 мл) от тестото.
• Тиганът се разклаща, така че тестото да се разнесе равномерно по дъното.
• Връща се на котлона и палачинката се пържи 1 минута.
• С помощта на нож с широко острие се обръща палачинката.
• Пържи се от другата страна до златистокафяво.
• Изпържените бананови палачинки се прехвърлят в плоска чиния.
• Готовите бананови палачинки се поднасят топли с шоколаден сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар