вторник, 29 януари 2013 г.

Брауни

Необходими ще са ви:
180 г краве масло
200 г шоколад с висок % какао
150 г (1 ч. ч.) брашно тип 500
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
200 г (1 ч. ч.) захар
4 яйца
ванилова есенция

Начин на приготвяне:
1• Фурната се загрява на 180 С.
2• Брашното се пресява в купа заедно с бакпулвера и солта.
3• В отделна купа се разбиват леко яйцата със захарта и ваниловата есенция.
4• На водна баня се разтопяват шоколадът с кравето масло до гладка консистенция.
5• Към шоколадовата смес се прибавя яйчeната и всичко се разбърква.
6• Добавя се брашнената смес и се разбърква отново.
7• Полученото тесто се изсипва в квадратна форма с размер 20х20 см.
8• Браунто - 2 се пече 25-30 минути.
9• Готовата текстура на изпеченото брауни трябва да бъде влажна, лека и да се топи в устата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар